Höstens program, 2011

Nu lider sommaren mot sitt slut och vi akvarister dyker åter ned i våra akvarier, besöker våra favoritforum och funderar på nästa stora projekt. Det har hänt en hel del i lokalen under sommaren. Fler akvarier med olika sorters fiskar och växter, sött som salt, har startats och viss odlingsverksamhet pågår. För inspiration, ventilation och allmän trivsel rekommenderas alltså ett besök i vår lokal.

Vi finns i lokalen varje måndag mellan 19.00 – 21.00. Då pysslar vi om våra kar, byter vatten, ansar växter och underhåller tekniken. För de som är nyfikna på föreningen är det ett utmärkt tillfälle att hälsa på och se vad vi gör.

Andra måndagen i varje månad, 19.00 – 21.00, är det månadsmöte. Vi försöker då bjuda in någon som kan berätta, utbilda eller förevisa för att på så sätt få lite nya infallsvinklar till hobbyn.

Höstens månadsmöten

12:e september

Uppstartskväll; information om händelser under sommaren och planering för höstens aktiviteter. Skall vi t ex även i höst åka på traditionsenligt, gemensamt akvaristiskt besök till Göteborg eller skall vi kanske styra mot andra mål? Ta gärna med förslag på andra aktiviteter!

10:e oktober

Växtakvaristik. Vi fortsätter byta erfarenheter, tips och tricks för att få ett prunkande grönt akvarium med många glada plantor.

14:e november

Akvarieteknik. Workshop kring lösningar på akvaristens ständiga vattenslaskande – vattenbytet. Automatisering, borrade kar, overflow, sumpar m m.

12:e december

Lussefika och avslutning. Tid och plats meddelas senare.

De av er som ännu inte kommit ihåg/orkat betala medlemsavgiften för 2011 uppmanas göra detta innan höstens uppstartsmöte den 12:e september. Medlemsavgiften är 200 kr och skall betalas in på Plusgiro 329758-7.Glöm ej att ange namn för vem inbetalningen gäller!

Alla möten äger rum i vår lokal på Helenius gata 10B kl. 19.00 om inget annat anges.

Varmt välkomna!

Ingemar Larsson
Ordförande